Minister Schauvliege geeft REO Veiling schouderklopje

13 nov

(Belga) Vlaams minister van Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) heeft de Roeselaarse REO Veiling een klopje op de schouder gegeven. De veiling wil namelijk blijven investeren en het contact met de producenten blijven versterken. Schauvliege zat ruim een uur samen met onder meer directeur Paul Demyttenaere.

Minister Schauvliege zet haar ontdekkingstocht als nieuwe Vlaams minister van Landbouw verder. Donderdag bezocht ze de REO Veiling in het West-Vlaamse Roeselare. "Ik ben minister van en voor landbouw, maar ik vind het belangrijk om de hele keten mee te nemen daarin", duidde ze de reden van haar bezoek.


Schauvliege had lovende woorden voor de veiling. "De REO Veiling is een producentenorganisatie. Het is duidelijk dat van hieruit opgekomen kan worden voor de producten van bij ons, maar dat je ook samen een stevige vuist kan maken, denk maar aan de recente boycot van Rusland", zei ze. Verder had ze ook lof voor de investeringsplannen van de veiling. Die plant namelijk een loods bij te bouwen die ook zal dienen voor de begeleiding van de producenten. Die site wordt momenteel helemaal gesaneerd. "Blijven innoveren en investeren, ook in duurzaamheid. Alles vloeit mooi samen in die nieuwe projecten", besloot ze. Uiteraard ging de minister ook nog een kijkje nemen in de veiling zelf, en kon ze zelf vaststellen hoe de prijzen worden gezet. (Belga)

 

Saneco coördineert en begeleidt de bodemsaneringswerken en bodemonderzoeken op de nieuwe site van de voormalige Gieterij Gebroeders Vuylsteke.