Deel school Kapelle-op-den-Bos dicht door asbest

15 maa

Een deel van de schoolterreinen van het Sint-Theresiacollege in Kapelle-op-den-Bos is afgesloten omdat er asbestafval is gevonden. Het asbest ligt in een bos naast de school. Er is geen onmiddellijk gevaar voor de leerlingen, het personeel of de omwonenden.

 

OVAM heeft bij een onderzoek 800 ton asbestcementdraailingen (foto links onder) gevonden in een pad rond het bos naast de school. Asbestcementdraailingen ontstaan door het affrezen van asbestcementbuizen. Ze werden vaak gebruikt om opritten, paden en toegangswegen te verhogen of te verharden.

OVAM

Het asbestafval ligt onder een laag van 5 tot 10 centimeter aarde, waardoor er geen direct gevaar is voor de leerlingen, het personeel of de omwonenden van de school. Naast de draailingen is er ook nog ander asbestafval gevonden in het midden van het bos een halve meter diep.

Hoewel er geen onmiddellijk gezondheidsgevaar is, heeft afvalstoffenmaatschappij OVAM toch een deel van de terreinen laten afsluiten. OVAM zal tijdens de zomer het asbest weghalen en vraagt daarvoor de samenwerking met vroegere asbestproducent Eternit.

bron: de redactie 13/03/2012