Internationaal congres van gasfabrieken

08 okt

Van 8 tot 10 november vindt het zesde ‘International Symposium and Exhibition on the Redevelopment of Manufactured Gas Plant Sites’ (MGP 2015) plaats in Gent. Het belooft een boeiende ontmoeting te worden tussen verschillende landen over alles wat voormalige gasfabrieken aangaat.

De workshops op 9 november zijn opgebouwd rond vier thema’s: bodem en gezondheid, bodem en economie, bodem en leefomgeving, bodem en innovatie. U verwerft zo een grondig inzicht in de ondergrond van gassites. Als afsluiter kunt u zich inschrijven voor een ‘blind date at a table for eight’. De mix van verschillende nationaliteiten en werkervaring staat garant voor boeiende gesprekken.

Op 10 november komt het beleid rond bodemverontreiniging van voormalige gassites in vier landen/regio’s aan bod. Eandis en zijn overzeese collega uit het Verenigd Koninkrijk, The National Grid, komen ook uitleggen hoe ze hun saneringsplicht van MGP-sites vervullen. Het afsluitende debat handelt over samenwerking of confrontatie tussen de overheid en eigenaars van gassites. Dat wordt in goede banen geleid door Dominique Darmendrail, secretaris-generaal van het Common Forum on Contaminated Land in Europa.

Het driedaagse symposium eindigt met een terreinbezoek aan de Tondelier-site in Gent. Dat project toont hoe een blackfield wordt herontwikkeld tot een woonomgeving voor jong en oud, dit met een knipoog naar het verleden, want de gashouders en een aantal waardevolle oude gebouwen worden geïntegreerd in het woonproject.

Meer informatie: mgpsymposium.com